17 Temmuz 2013 Çarşamba

Yoğurtlu Buğday Çorbası

Malzemeler


  • 1 kahve fincanı aşurelik buğday
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • Göz kararı su (yaklaşık 2-3 su bardağını deneyin)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Zeytinyağı
  • tuz, bol miktarda kuru nane
Hazırlanışı: Aşurelik buğdayı 1 gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 bardak su ile normal tencerede (yaklaşık 35 dakika yeterli oluyor) pişirin. Pişirdikten sonra ocağın altını kısın. Ayrı bir kapta yoğurt, un, yumurtayı çırpın ve çorbanın suyundan biraz alarak karışıma ilave edin (yoğurdun kesmemesi için ılıtmak amaçlı)Bu karışımı çorbaya yavaş yavaş ilave edin. Çorbanın tekrar altını birazcık açın ve karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra karıştırma işlemini bırakın ve ocağı en hafif ayara alarak 3-4 dakika kısık ateşte pişmesini sağlayın.İçine ağız tadınıza göre tuz, kuru nane, kuru fesleğen ilave edin. Kaselere aktardığınızda 1 tatlı kaşığı zeytinyağını üzerinden gezdirin. Bu çorbayı ılık ya da soğuk olarak bebişlerinize verebilirsiniz.


Not: Yoğurtlu çorbaları seven bir bebeğiniz varsa bu tarifi şiddetle hatta kesinlikle tavsiye ederim.Çorbayı biraz fazla yapmışım ve oğlum 2 gün üst üste bıkmadan tüketti.Ayrıca buğdayın bebişlerimize ne kadar faydalı olduğunu da zaten söylemeye gerek yok,mutlaka biliyorsunuzdur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder