3 Aralık 2013 Salı

Kuruyemişli Kurabiye Tarifi



Bu kurabiye tarifini Hacer Yavuzcan Kırmızı annemizden aldım, ellerine sağlık Hacer hanım.Çok ama çok lezzetli bir kurabiye, ben çok beğendim dilerim sizlerde beğenirsiniz.


Malzemeler:


500 gr tereyağı 
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı karbonat 
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya Aldığı kadar un

İçi için;


2 adet elma 
3 adet kuru incir 
3 adet kuru kayısı 
1 tutam kuru üzüm 
1 su bardağı şeker 
2 çay kaşığı tarçın

Üzeri için; 


1 kase fındık kırığı 
1 yumurta akı 
Pekmez Hazırlanışı: Yarım kilo tereyağı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 yumurta sarısı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya azar azar unla birlikte kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.

İçi için; Kabukları soyulan 2 adet elma rendelenir. İncirler, kayısılar küçük küçük doğranır. Rendelenmiş elmalar kuru yemişlerle birlikte ayrı bir tencereye alınır. Üzerine 1 su bardağı şeker eklenir ve pişirilir. Suyunu çekince 2 çay kaşığı tarçın serpilir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

Kurabiye hamurundan bezeler kopartılır ve avuç içinde açılarak iç yerleştirilir. kapatılıp avuç içinde yuvarlatılır. Önce yumurta akına sonra da fındığa bulanarak tepsiye dizilir. Ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir. Pişen kurabiyelerin üzerine pekmez gezdirilir.

Diğer tariflerimi buradan inceleyebilirsiniz. Misafirlerinize çayın yanında ikram edebileceğiniz çok güzel tarifler var.
                                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder