Önce size yardımcım Kaan'ı tanıştırmakla başlayayım.Kaan annesinden önce iş başına geçti:)
1.Aşama: Önce domatesleri büyük bir kabın içinde güzelce yıkıyoruz.
2.Aşama: Sıcak su dolu bir kabın içerisinde 15-20dk.bekletiyoruz ki soyulması kolay olsun.Kimileri sıcak sudan çıkartıp soğuk suya alarak şoklama yapıyor ama ben ona gerek duymadım ve oldukça kolay soyuldular.Soyulmayan yer olduğunda ise bıçağın ters tarafını domatesin üzerinde hafif bastırarak gezdirip yumuşamasını sağladım,hiç problem olmadı soyarken.
3.Aşama: Domatesin kabuklarını soyuyoruz.
Fotoğrafta da gördüğünüz gibi üzerinde hiç domatesin kabuğu kalmadı.
4.Aşama: Domatesleri dörde bölüyoruz.Robottan geçirirken kolay olsun diye.
5.Aşama: Robottan geçirerek püre haline gelmesini sağlıyoruz.
Püre haline gelmiş domatesimiz.
6kg.Domatesten bu kadar püre çıktı.
6.Aşama: Büyük bir tencereye koyup kaynayana kadar yüksek ateşte pişirmeye bırakıyoruz.Kaynadıktan sonra biraz kısabiliriz.
7.Aşama:İçine tuzunu atıp ara ara karıştırarak çekmesini sağlıyoruz
8.Aşama: Pişmesine yakın birazcık zeytinyağı ilave ediyoruz.Bir üstteki fotoğrafla bu fotoğrafı karşılaştırdığınızda ne kadar çekmesi gerektiğini az çok tahmin edebilirsiniz.
9.Aşama: Domateslerimiz 1 saat kadar kaynadıktan sonra artık pişti ve kavanozlanmaya hazır.
10.Aşama: Domatesleri sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.Kapaklarımızı önceden suda kaynatıp,kapaklarda sıcakken kapatıyoruz.
11.Aşama: Ve bir havlunun üzerine kavanozları ters çevirip,yine üzerine bir havlu yada örtü örterek soğumaya bırakıyoruz
İşte kışlık domateslerimiz hazır.Afyet Olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder